Faurar Alb de Ceptura 2013 si Faurar Rosu de Ceptura 2012, Unicom Production

S-au adunat destul de multe note de degustare in agenda Moleskine si/sau pe fisele de degustare de la diferite evenimente asa ca am sa incerc sa le public pe blog cat de cat grupat. Azi despre doua vinuri din gama “entry level” a celor de la Unicom Production: Faurar Alb de Ceptura 2013 si Faurar Rosu de Ceptura 2012.

Am scris si in trecut despre variantele din anii precedenti ale vinurilor din gama Faurar (vezi Faurar Rose de Ceptura 2013, Faurar Alb de Ceptura 2012, Faurar Rosu de Ceptura 2011) si de fiecare data am remarcat acelasi lucru “neobisnuit”: raportul excelent calitate-pret pe care aceste vinuri il ofera in mod constant de la an la an. Spun “neobisnuit” pentru ca perceptia in piata a vinurilor produse de Unicom Production, in special sub brandul Davino, e aceea de vinuri scumpe. Si nu o data m-am intrebat si am avut discutii si cu alti colegi bloggeri de vin despre cum reusesc cei de la Unicom Production sa pastreze un pret de 22 de lei pentru gama de vinuri Faurar. Personal cred ca aceasta este o “strategie”, pentru a atrage consumatori incepatori spre vinurile din gamele superioare, mai bune, dar si mai scumpe.

faurar-alb-2013-faurar-rosu-2012

Faurar Alb de Ceptura 2013

Cupaj de Sauvignon Blanc, Feteasca Alba si Riesling. Nas dominat de aromele intense, tipice ale Sauvignonului Blanc: flori de soc si iarba proaspat cosita, completate de note minerale si vagi impresii florale. Gustul are un bun echilibru, cu aciditatea bine conturata, ce confera prospetime, dublata si de un corp mediu cu rotunjimi. Pe final se simte “extractul” fenolic, usor amarui.

Faurar Rosu de Ceptura 2012

Cupaj de MerlotCabernet Sauvignon si Feteasca Neagra. Nas cu visine bine coapte in prim plan, la care se adauga si destul de multe fructe negre de padure (mure, coacaze negre si afine). Si parca si niste atingeri de cafea si ceva piper proaspat macinat. Gustul e suculent, cu mult fruct proaspat, cu corp mediu – plin si cu taninuri suculente, usor picante, pe final. Alcoolul (14.6%) e bine integrat si nu-l simti ca iti incalzeste gura sau iti “arde” papilele.

Le gasiti pe vindor.ro sau vinescu.ro la 22 de lei si cred ca nu e un efort prea mare sa luati cate 3 din fiecare, sa se adune de o cutie.

Adaugă un comentariu

*

*