Noile vinuri ale Greciei sunt wow!

Pe bune, chiar sunt! M-am convins de lucrul asta in urma unei excursii de 3 zile in Grecia, perioada in care am calcat pragul a 4 crame, am vizitat un festival de vin si am degustat in total peste 100 de vinuri. De fapt au fost 127, dar cine credeti ca a stat sa le numere? 🙂 Adevarul e ca dupa experienta extrem de placuta de anul trecut cand am descoperit vinurile obtinute din soiul Robola de pe insula greceasca Kefalonia, aveam anumite asteptari cu privire la calitatea vinurilor grecesti. Asteptari de alfel confirmate in urma acestei excursii, ce a vizat in mod particular vinurile produse in nordul Greciei – mai exact in regiunea Macedonia.

on-the-terrace-of-kir-yianni

Cred ca ar fi bine sa lamuresc de la bun inceput ca excursia a fost organizata de Greka Terra, o societate comerciala al carei obiect de activitate il reprezinta importul de vinuri grecesti si produse gourmet in Romania. Sau mai pe scurt, sotii Catalina si Vasilis Ioannou. Probabil unii ii stiti de la masterclass-ul cu vinuri grecesti pe care tot ei l-au organizat la inceputul verii la Tasting Room din Bucuresti. Alaturi de ei, i-am avut colegi de excursie pe alti 2 bloggeri de vin (Dan Micuda si Laurentiu Horodnic), pe sommelierul Laurentiu Achim (SavorHD TV) si pe Marius Man (proprietar al magazinului de vinuri Vinoteca Mea). Agenda a inclus vizitarea a 4 crame: Kechri, Biblia Chora, Boutari si Kir-Yianni si a unui festival de vin – Voroina, organizat in portul orasului Salonic. O sa va povestesc despre fiecare in parte, o data ce transcriu toate notele de degustare si selectez & editez cateva din sutele de fotografii realizate. Adica in vreo 2-3 zile.

on-the-beach

Pana atunci, pentru a va familiariza cu vinurile grecesti va recomand sa aruncati un ochi pe site-ul New Wines of Greece, iar daca volumul de informatie disponibil va va complesi (ceea ce nu-i foarte greu) puteti sa urmariti un documentar realizat de Debra Meiburg MW:

si un webinar ce ii are ca invitati pe Steve Olson, Doug Frost MS MW, Sofia Perpera, Angelos Iatridis, Stellios Boutaris si Dr Apostolos Spiropoulos.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

  1. Pingback: Stone Hills 2013, Palivou Estate | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*