Cuvee Charlotte 2006 Magnum, S.E.R.V.E.

Am intrat in posesia acestei sticle magnum (1,5 l) de Cuvee Charlotte 2006 produsa de SERVE, prin amabilitatea unui amic, cu care am in comun atat profesia: aceea de inginer constructor, cat si una dintre pasiuni: vinurile. Dupa ce am pastrat-o cum am stiut mai bine vreo doi ani de zile, intr-o seara din iunie, am hotarat s-o deschid… Alaturi de o mana de prieteni adunati in jurul mesei si de niste coaste fabuloase gatite la cuptor.

Preuspun ca unii dintre voi cititi randurile astea in timp ce sunteti la birou, iar pauza de pranz e undeva la sute de minute distanta… Puteti rasufla usurati, nu am fotografiat coastele de porc la cuptor, asa ca nu o sa va umplu ecranul de food porn… decat daca nu cumva considerati sticla magnum ca facand parte din acest registru. 🙂

Pentru ca volumul generos mi-a permis, am hotarat sa fac un mic experiment in ceea ce priveste servirea vinului. Jumatate a fost transvazat intr-un decantor, cealalta a fost lasata in sticla. Dupa aproximativ o ora si jumatate de aerare le-am servit. Impresia generala a fost aceea ca servit din sticla vinul s-a prezentat mult mai bine decat din decantor: mai expresiv olfactiv, mai plin de viata in gust. Poate nu se intampla de fiecare data asa, insa in cazul de fata astfel au stat lucrurile.

Despre Cuvee Charlotte trebuie sa stiti ca a fost de la bun inceput gandit ca un cupaj rosu, ce a continut intotdeauna Feteasca Neagra + Cabernet Sauvingnon si/sau Merlot. E varful de lance al celor de la S.E.R.V.E. si poarta numele fiicei lui Guy de Poix, cel care a infiintat crama in 1994. Din dorinta de a mentine ridicata stacheta calitatii, in anii de recolta 2004 si 2009 acest vin nu a fost produs.

cuvee-charlotte-2006-magnum-serve

Cuvee Charlotte 2006 e un cupaj de Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon, maturat in butoaie de stejar. Olfactiv vinul aduce in continuare impresii mature de fructe negre de padure si, dupa cum ma si asteptam, a inceput sa dezvolte asa numitul buchet de maturare la sticla, caracterizat de notele de iod, frunze uscate, mirodenii si condimente. In gust e catifelat, mediu ca si corpolenta, cu un echilibru foarte bun intre taninuri si aciditate ce ii confera inca acea senzatie de prospetime, de vivacitate. Post-gust-ul lung e caracterizat de impresia de fructe negre usor astringente. Mi-a placut.

E un vin pe care il vad ca fiind la apogeu in acest moment. Nu stiu cum se prezinta varianta din sticla de 0.75 l, insa magnumul a evoluat suprinzator de bine. In concluzie, decat doua sticle de 0.75 l, mai bine magnum! 🙂

 

Adaugă un comentariu

*

*