Drumul spre Tirol e mai scurt prin Transilvania

Dupa cum va anuntam ieri, azi urmeaza sa plec in #Tirol, impreuna cu o gasca de oameni faini din on-line-ul romanesc. Va fi experienta foarte interesanta, pentru ca cel putin pentru mine aventura #Auskia va puncta o serie de premiere. Una dintre ele e legata oarecum de modul in care voi calatori.

De regula, vacantele mele de iarna petrecute in Austria incepeau si se sfarseau cu un drum lung si obositor, de peste 1000 km si care dura aproximativ 12 ore. Parcurs desigur, cu o masina din categoria small family car. Si nu era deajuns ca drumul era lung ajungeam de fiecare data sa stam un pic inghesuiti. Asta pentru ca geamantanele, care stateau sa plesneasca, de abia intrau in port-bagaj, iar lada frigorifica cu vinuri (ca doar nu credeati ca merg in excursie fara sa iau cu mine cateva sticle de vin) ajungea intotdeauna intre cei doi pasageri aflati pe bancheta din spate a masinii. Dar ce nu face omul pentru o partie de sanie de 15 km lungime?

Ei bine, de data asta vom merge cu avionul. Vom zbura cu Wizz Air din Targu-Mures de pe Aeroportul Transilvania spre Memmingen / Munchen Vest. Eu am ajuns deja la aeroport, iar mare parte din gasca de bloggeri va fi adusa de la Bucuresti cu o #livrarespeciala realizata de catre cei de la TNT Express. Check-in, control vamal, dupa care in 2 ore o sa ajungem la Memmingen / Munchen Vest. Iar de acolo, in cel mult 3 ore ar trebui sa ajungem in Solden. Practic vor fi 5 ore de calatorie efectiva. Si nu 12 ca in anii trecuti. Hooray!

In plus, cumparatat mai devreme pe wizzair.com, pretul unui zbor Targu-Mures – Memmingen / Munchen Vest poate ajunge la 179 lei cu toate taxele incluse. Avand in vedere pretul la care a ajuns litrul de carburant, dupa un calcul scurt (1100 km = 80 de litri de motorina = 500 de lei) e mai rentabil sa ajungi la partiile din Austria cu un zbor low-cost, prin Germania.

Ok, intre timp a ajuns si limuzina cu #livrarespeciala din Bucuresti. Va scriu mai incolo…

wizz-air

#Auskia este un eveniment realizat cu sprijinul Tirol Werbung și susținut de Wizz Air și TNT Express.

Adaugă un comentariu

*

*