Trei Pesti 2013, Domeniile Dealu Mare

Am revenit la obiceiul de a deschide o sticla de vin miercuri seara, obicei denumit generic #WineWednesday, asa ca am pus la rece prima sticla de vin alb care mi-a cazut in mana: Trei Pesti 2013 de la Domeniile Dealu Mare. Cupajul alb, realizat din Sauvignon Blanc, Feteasca Alba si Riesling Italian destinat preparatelor din peste a ajuns la cea de-a treia editie. Si la cum se prezinta, nu cred ca cei de la Domeniile Dealu Mare vor renunta prea curand la el.

trei-pesti-2013-ddm

Din capul locului va spun ca n-a fost o idee prea buna sa-l racesc intocmai ca pe un rose. Si nu va recomand nici voua sa procedati la fel: o sa-l simtiti avand o aciditate verde, dura, agresiva. Ceea ce nu se intampla daca il lasati sa se incalzeasca nitel si sa ajunga pe la 12-14 grade. Poate chiar si mai mult. Nasul are o complexitate aromatica echilibrata: se simt fructele galbene (dar nu dau pe din-afara) si notele ierbal-vegetale (dar nu e ca si cum ai avea de-a face cu un Sauvignon Blanc de Noua Zeelanda). Apoi, gustul poarta mai degraba amprenta Rieslingului Italian: mineral, usor citric, cu oaresce corp si putin amarui pe final.

Chiar daca optiunea gastronomica sugerata subliminal ar fi pestele (cu care de altfel se si potriveste) sa stiti ca merge bine si cu limba de vita in sos de piper verde.

Trei Pesti 2013 de la Domeniile Dealu Mare costa 40 de lei pe marvin-wineshop.ro. Dac-aveti noroc si il gasiti la oferta: 33 de lei, nu stati pe ganduri si puneti vreo 2-3 sticle in cos.

Adaugă un comentariu

*

*