Shiraz Neptunus 2011, Cramele Halewood

Va amintiti de Hyperion, Rhea, Theia si Kronos? Nu vorbesc de zeii din mitologia greaca, ci de vinurile cu aceleasi nume produse de Cramele Halewood. Recent li s-a adaugat inca o divinitate, de aceasta data de factura romana: Neptunus, nimic altceva decat un Shiraz produs din strugurii culesi de pe plantatille detinute de Cramele Halewood in Murfatlar.

shiraz-neptunus-2011-cramele-halewood

O data deschis, mi-am turnat un pahar sa vad daca e nevoie sau nu sa-l aerisesc in decantor. Nasul puternic fructat: coacaze negre bine coapte si sirop de afine, completat de condimente dulcege (scortisoara, vanilie) m-au convins de faptul ca vinul nu are nevoie de vreun tratament suplimentar. Gustativ am descoperit acelasi caracter suculent, fructat, cu aciditate buna, insa cu niste taninuri necoapte pe final, care-i stirbesc din evolutie.

Mona si George, care au baut si ei acest vin, au punctat ca ar avea o buna tipicitate de soi. Permiteti-mi dragii mei sa nu fiu de acord cu voi in aceasta privinta. Nu am descoperit in acest Shiraz Neptunus 2011 pielea tabacita, gudronul, piperul si nici taninurile picante, care fac parte din repertoriul tipic al Shiraz-ului.

Cred ca plantatia tanara de Shiraz de la Murfatlar e in aceasta faza de dezvoltare mai potrivita pentru obtinerea unor vinuri usoare precum Byzantium Rose Euxine Shiraz si mai putin pentru vinuri cu oaresce densitate dupa cum se vrea Neptunus Shiraz.

Cine e curios poate sa cumpere Shiraz Neptunus 2011 de la Cramele Halewood de pe winery-outlet.com la 45 de lei.

Adaugă un comentariu

*

*