Domaine Ceptura Blanc 2012 Davino

E inceputul lui februarie, in Oradea sunt 19 grade Celsius, nici vorba de ninsoare sau coduri galbene / portocalii / rosii si nici iarna aia care a bantuit Sudul si Estul Romaniei nu si-a facut aparitia in partea asta de tara. Asa ca am amanat deschiderea sticlelor de vin rosu pentru vremurile cu adevarat hibernale. Pana atunci nu vad de ce nu as deschide, in dricul acestei ierni primavaratice, o sticla de vin alb. Una de Domaine Ceptura Blanc 2012 Davino.

Un cupaj de Sauvignon Blanc, Feteasca Alba si Riesling Italian, in care vioara intai e Sauvignonul Blanc. Dar nu e vorba de Sauvignonul acela cu arome de fructe dulci din sticla de Sauvignon Blanc Edition Limitee 2012. Nu, acesta e mai degraba caracterizat de o latura usor salbatica, verde. Nasul e o combinatie de flori de soc, note vegetale si ceva arome de citrice (grapefruit). Gustativ, chiar daca a fost pus de acord cu o Feteasca Alba si un Riesling Italian, vinul pastreaza caracterul de mica bestie neimblanzita dat de Sauvignonul Blanc, etaland o structura ampla (as fi fost tentat sa zic robusta), cu corp frumos reliefat, construit pe linia aciditatii citrice. Final mediu, usor amarui, elegant.

domaine-ceptura-blanc-2012-davino

Amatorii de degustari verticale si de vinuri albe cu buchet de sticla, pot sa aiba incredere si sa mai lase la “domesticit” intr-un loc rece si intunecat niste sticle de Domaine Ceptura Blanc 2012 Davino. Care apropo, inca se mai gasesc de vanzare la pretul de 77 lei pe vindor.ro si 72 de lei pe vinescu.ro si marvin-wineshop.ro.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

  1. Pingback: Domaine Ceptura Blanc 2013 Davino | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*