Am mai incercat acest cupaj alb – Sauvignon Blanc & Feteasca Alba Terra Romana 2012 de la S.E.R.V.E. de mai multe ori anul trecut, vara pe terasa, alaturi de o mana de prieteni, ocazii cu care s-a dovedit a fi un bun lubrifiant social, dezlegand limbile si terminandu-se foarte repede. Si-a facut treaba, nimic de zis! Dar ca eram curios cum se comporta acest vin si in compania unor preparate culinare. Asa ca am incercat sa-l asociez cu ce am gasit prin bucatarie.
L-am scos din frigider, unde se afla deja de cateva zile si l-am turnat in pahar. Culoare de vin tanar, stralucitoare, galben-pai cu tente verzui. In pahar “miroase a mar si a zori si a tot ce-i mai bun intr-o casa”, dar si a tot felul de flori albe si fructe exotice. Gustul e proaspat, fructuos, cu aciditate placuta, savuroasa, usor piscacioasa (aici se simte influenta Sauvignonului Blanc). Servit prea rece, vinul pare sa cada pe finalul gustului, unde se termina amarui si intepator. Asa ca l-am lasat sa mai ia ceva in temperatura, sa ajunga pe la 10-12 grade. Intre timp in farfurie a ajuns o portie de orez cu legume gatite in stil asiatic. Am reincercat vinul la temperatura adecvata, in combinatie cu mancarea si pot sa spun ca ma declar multumit de experiment. Finalul amarui deranjant disparuse, iar combinatia cu orez si legume usor picante e una extrem de reusita.
Sauvignon Blanc & Feteasca Alba Terra Romana 2012 de la S.E.R.V.E. costa 31 de lei si-l gasiti de cumparat pe Clubul Cavalerilor dar si la alte magazine on-line si off-line.