Milenium Alb Terra Romana 2012, S.E.R.V.E.

Sunt cateva vinuri in portofoliul celor de la S.E.R.V.E. care imi plac si carora le-as face oricand loc la o masa. In afara de Rose Terra Romana, care e un all-time-favourite si de Cuvee Charlotte, unul din vinurile rosii romanesti de top, pe lista preferintelor personale si-au facut loc in ultimii ani si cateva vinuri albe ale producatorului din Dealu Mare. Unul dintre ele e Milenium Alb Terra Romana 2012.

terra-romana-milenium-alb-2012-serve

Din capul locului va spun ca nu e vorba de un vin mare, care se exprima diafan si care ramane intiparit in memoria celui care il degusta prin anumite arome sau o anumita constructie a gustului. Nu. Millenium Alb Terra Romana 2012 e genul de vin a carui principala calitate e aceea ca dezleaga limbile comesenilor si starneste pofta de mancare.

Acest cupaj de Sauvignon Blanc si Riesling te intampina cu arome de fructe coapte (ananas, pepene galben, piersica), izuri florale si usoare tente vegetal-ierbale. In gust am descoperit o aciditatea cuminte, placuta, proaspata ce aduce a citrice, per ansamblu vinul fiind unul placut, armonios, curat. Fara impresii amarui sau alte exagerari in post-gust.

Costa 31 de lei daca il cumparati via Clubul Cavalerilor.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

  1. Pingback: Terra Romana: Milenium Alb 2013 & Milenium Rosu 2012, SERVE | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*