Cabernet Sauvignon 2011, Crama Oprisor

De-a lungul anilor am avut ocazia sa ma intalnesc cu o serie de vinuri pe care le-as putea incadra in categoria “marile sperante”. E vorba de acele vinuri (indeosebi rosii) care in momentul aparitiei lor pe rafturi au aciditate ridicata, taninuri astringente, alcoolul neintregat, puternice accente lemnoase si despre care ursitoarele, bloggerii si degustatorii versati spun ca au nevoie de cativa ani buni la sticla, pentru a-si gasi linistea si a ajunge la potentialul maxim. Din pacate, multe din aceste vinuri sunt consumate cu mult inainte sa arate ce si daca au ceva de oferit. Majoritatea sunt deschise si baute in primul an de la apartia pe piata. Cabernet SauvignonPremium” sau “Eticheta Rosie” de la  Crama Oprisor e unul dintre aceste vinuri.

cabernet-sauvignon-premium-2011-crama-oprisor

Recent, am avut ocazia sa degust varianta din 2011 a acestui Cabernet Sauvignon, lansata in aceasta toamna, iar notele de degustare au fost urmatoarele: nas cu arome de coacaze rosii, visine crude, note florale (violete) dar si o adiere de brownies. Gust cu structura atletica, cu taninuri condimentate, aciditate ridicata, astrigenta si alcool neastamparat. Finalul e persistent, cald, intens si picant ca un ardei iute. A fost aerisit in sticla si ulterior in decantor, in total vreo 4 ore, dar nu va speriati ii ajung si vreo 2 ore jumate doar in decantor.

In ceea ce priveste recomandarea mea referitoare la achizitia acestui vin si la potentialul de invechire… daca va dau afara banii din casa si vreti sa va completati colectia din pivnita cu toate editiile limitate de la Crama Oprisor puteti sa luati cateva sticle acum si sa le deschideti peste vreo 5-6 ani. Nu va ascund faptul ca eu unul am la pastrat, intr-un loc intunecos, o sticla din 2009 si una din 2010 pe care am de gand sa le deschid peste vreo 2-3 ani. Insa nu m-ar deranja daca intre timp s-ar organiza o degustare verticala avand ca tema acest Cabernet Sauvignon “Premium” pentru a-mi confirma evoluatia acestei “mari sperante”.

Cine vrea sa-l puna la pastrat il gaseste de cumparat pe vinescu.ro unde costa 93 de lei. Mai e si prin alte locuri, doar ca e un pic mai scump.

2 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

  1. Pingback: Origini: Shiraz 2011 si Cabernet Sauvignon 2011, Budureasca | Printre Vinuri

  2. Pingback: Verticala 2008-2013 Cabernet Sauvignon Eticheta Rosie, Crama Oprisor | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*