Shiraz Single Vineyard Selection Adrian 2011, Cramele Halewood

Absent la inceputul anilor 2000 in podgoriile romanesti, soiul fratuzesc Syrah / Shiraz a inceput sa fie plantat si vinificat in anii urmatori de tot mai multe crame din Romania. In regiunea Dealu Mare, cel dintai butas de Shiraz a fost plantat de Adrian Moisescu, inginer angajat la Cramele Halewood. In semn de recunoastere, parcela si vinul produs din strugurii de Shiraz de pe aceasta parcela ii poarta numele.

Despre conceptul care sta in spatele gamei Single Vineyard Selection, din care face parte acest vin, am mai discutat si cu o alta ocazie. Pe scurt, vinurile din aceasta gama provin din strugurii culesi de pe un singur plai viticol. O gaselnita de marketing sau intr-adevar expresia terroir-ului? Va las pe voi sa decideti.

Shiraz Single Vineyard Selection Adrian 2011, Cramele Halewood

L-am deschis intr-o vineri pe la amiaza. Nas cu arome de fructe rosii de padure (afine rosii, zmeura, mure) dar si condimente (scortisoara, cacao) trase intr-o glazura fina de ciocolata. Gustul e fructuos (aduce a visine), cu taninuri uscate (“prafoase”), usor picante si cu o aciditate bine integrata. E un vin cu corp light-medium, care o sa va cada bine la pranz daca-l potriviti cu o tocanita de porc brasoveana.

Shiraz Single Vineyard Selection Adrian 2011 produs de Cramele Halewood costa 26 de lei pe winery-outlet.com.

Adaugă un comentariu

*

*