Rhein Riesling 2011, F’autor

Anul trecut prin toamna si-a facut intrarea pe piata romaneasca unul din micii producatori de vinuri din Republica Moldova, care incepuse sa tatoneze piete alternative celei rusesti inca de prin 2011 – e vorba de F’autor (sau Fautor). La primul contact cu vinurile lor (in cadrul unui Goodwine 2011), impresia generala fusese una pozitiva, peste medie. Din portofoliul lor destul de cuprinzator in ofertele catorva magazine on-line din Romania au ajuns 3 vinuri albe (Rhein Riesling 2011, Chardonnay & Rkaţiteli 2011, Rhein Riesling Late Harvest 2010) si un rosu (Cabernet Sauvignon 2010). Azi despre Rhein Riesling 2011.

rhein-riesling-2011-fautor

Culoare galben-aurie de intensitate medie – semn de supracoacere / maturare peliculara / invechire in barrique. Racit corespunzator, vinul te imbie cu arome florale, fine, elegante ce se deschid treptat in tonuri fructuoase de piersica si caise tapetate cu usoare note dulci (de miere de salcam). Nasul are acea complexitate atragatoare a Rieslingului de Rin, ce reuseste sa adune elemente din mai multe registre aromatice. In schimb, gustul e moale, cu o aciditate scazuta, fara mineralitatea caracteristica unui Riesling de pe Mosel, dar cu nuante lemnoase si o atingerea untoasa. Nefiind un fan al vinurilor albe maturate in barrique, nu m-am dat in vand dupa gustul acestui Rhein Riesling. Dar probabil ca undeva, cuiva ii plac astfel de vinuri…

De cumparat, Rhein Riesling 2011 de la F’autor se gaseste pe vinescu.ro la 33 de lei.

P.S. Pe contra-eticheta am remarcat urmatoarele – Termenul de garantie: 24 de luni si Termenul de valabilitate: nelimitat. Intrucat am mai intalnit astfel de mentiuni si la alte vinuri din Republica Moldova, presupun ca obligativitatea lor e reglementata legal.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

  1. February 14, 2013 @ 12:59

    :)) Cam asa am zis si eu cand i-am facut review-ul la un vin pe zi!

Adaugă un comentariu

*

*