Tr + SB Mysterium 2011, Jidvei

Imi plac vinurile a caror etichete ies din tipare. Spun ceva despre indrazneala si increderea pe care producatorii de vin le au in propriile produse. Undeva in primavara acestui an, Jidveiul lui Claudiu Necsulescu a lansat o noua gama premium: Mysterium, destinata consumatorilor care frecventeaza cluburile. Noua gama cuprinde 3 vinuri din 2011: Sy + CS Rose, FR + SB + MO si Tr + SB. Pe cel din urma l-am degustat de curand.

Tr + SB Mysterium 2011 e un cupaj de Traminer si Sauvignon Blanc, realizat de enologul francez Marc Dworkin, cel care se ocupa de mai multe vinuri din gamele superioare de la Jidvei.

Culoare galben-sidefat. Nasul se deschide greu, cu arome timide de flori de trandafir, fructe citrice (lamaie, pe alocuri si niste adieri exotice de mango) la care se adauga si usoare note vegetale. M-as fi asteptat la arome mai intense, mai bombastice, mai “in-your-face”, dat fiind designul si targetul – We be clubbin’! Bine racit pe la 5 grade, vinul s-a comportat ceva mai bine decat la 12-14 grade, cand devine usor dezechilibrat. Aciditatea ar fi putut fi mai expresiva iar gustul mai fructat. Postgustul e amarui, usor intepator, persistent si citric.

Nu in ultimul rand, pe contra-eticheta mi-au atras atentia doua lucruri.

Primul, e un QR Code pe care daca il scanez ajung pe pagina mysterium.ro, unde sunt intrebat daca am varsta legala de a consuma “bauturi alcoolice pe baza de struguri ?” (Really? Ati pronuntat cu voce tare sa observati cum suna “bauturi alcoolice pe baza de struguri ?” Chiar? Suna fals!).

Al doilea, e un citat, tradus si in engleza: “Cei care vorbesc nu stiu, iar cei care stiu nu vorbesc”. Oare se aplica si la cei care scriu? 😉

Tr + SB Mysterium 2011 de la Jidvei se gaseste in magazinele de specialitate la 45 de lei. Dar s-a putea sa-l gasiti si in cluburile de fite, probabil la dublu pret.

Adaugă un comentariu

*

*