Tempranillo La Planta 2010, Arzuaga Navarro

Ma bucur sa vad ca tot mai multe crame si producatori de vin din Lumea Veche (Franta, Italia, Spania, Germania etc) devin de la un an la altul tot mai interesanti de consumatorii de vin din Romania. Fapt ce imi intareste convingerea ca undeva acolo exista un segement de consumatori destul de deschisi sa incerce lucruri noi. Printre numele recent intrate in portofoliile mai multor magazine de specializate din Romania care comercializeaza vinuri on-line se numara si crama Arzuaga Navarro din regiunea Ribera del Duero.

In prezent, crama Arzuaga Navarro e prezenta pe piata din Romania cu 3 vinuri: Tempranillo La Planta 2010, Chardonnay Fan d’Oro 2009 si Crianza 2009. Azi, despre primul dintre ele, urmand ca in zilele ce urmeaza sa vi le prezint si pe celelalte doua.

Imediat dupa deschidere, acest Tempranillo La Planta 2010 s-a prezentat ca o mica bomba de fruct declansata parca de cei 13.9 % alcool. Dupa o perioada prelungita de aerisire in sticla, alcoolul volatil a disparut din spectrul olfactiv, nasul prezentandu-se bogat in arome de fructe rosii supracoapte si note de lemn bine prajit – un nas destul de incarcat si de greoi dealtfel, dar foarte interesant de descoperit pe masura evolutiei. Gustul e fructuos, cu o corpolenta peste medie, taninurile sunt uscate si marunte iar aciditatea se simte indeajuns cat sa-i mentina ideea de prospetime. Merge de minune cu o friptura de porc ceva mai suculenta sau cu niste mezeluri cu mucegai alb.

Tempranillo La Planta 2010 de la Arzuaga Navarro se gaseste de cumparat on-line la 51 de lei pe vinescu.ro. Nu-i tocmai ieftin dar cred ca merita sa-l incercati cel putin o data. O sa va placa.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

  1. Pingback: Crianza 2009, Arzuaga Navarro | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*