Tamaioasa Romaneasca Prestige 2011, Domeniul Coroanei Segarcea

A trebuit ca Oliver Bauer de la Agricola Stirbey sa dea tonul in 2007 si sa faca o Tamaioasa Romaneasca sec, ca mai apoi si altii sa-i urmeze exemplul. Dupa ce au aparut mai multe pe piata, lumea s-a intrebat care o fi mai buna: de la Agricola Stirbey, Aurelia Visinescu, Budureasca, Cotnari, Domeniul Coroanei Segarcea sau Casa Isarescu? Cum gustul e o chestiune pur subiectiva, cine e curios sa afle care-i mai buna sau care-i place mai mult, n-are decat sa le deguste pe toate, comparativ. Eu deocamdata o sa ma multumesc sa le incerc pe rand. Iar la rand a venit o Tamaioasa Romaneasca Prestige 2011 produsa de Domeniul Coroanei Segarcea.

Am deschis-o intr-o seara de joi, alaturi de Darius, care de altfel a si adus-o.

Nas cu o tipicitate inconfundabila de Tamaioasa Romaneasca: pere busuioace, iasomie, flori tei, putin busuioc si poate si ceva note dulci de miere… E un vin care miroase a zile cu soare si a “dolce far niente”. In gust vinul isi face debutul cu prospetimea sa citrica “neasteptata”, dar atat de binevenita, ca mai apoi sa umple gura, gratie unei aciditati exuberante. Finalul e citric-amarui, placut, amintind de pomello si grapefruit roz.

E cea mai buna Tamaioasa Romaneasca sec? Hai sa nu ne pripim… Ne-a placut? Mai mult ca sigur!

De cumparat Tamaioasa Romaneasca Prestige 2011 de la Domeniul Coroanei Segarcea se gaseste in magazinele de specialitate la 31 de lei.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

  1. gabi diaconu
    January 10, 2013 @ 15:22

    nu va contrazic in privinta Tamaioasei de la producatorii mai sus mentionati ,dar va sugerez sa degustati si Tamaioasa Romaneasca sec de la Casa Panciu…..si dupa mai vorbim !

Adaugă un comentariu

*

*