Sauvignon Blanc Cocosul dintre vii 2011, Cramele Recas

Imi plac mai toate vinurile albe pe care cei de la Cramele Recas le-au scos in ultimii ani. De la Frunza si Schwaben Wein, la Castel Huniade, V-Transylvania, Cocosul dintre vii si terminand cu Sole si Solo Quinta. Toate soiurile albe, atat cele internationale – Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat, Riesling etc cat si neaosa Feteasca Regala, sau cupajele din aceste soiuri sunt vinificate intr-un stil modern, care a prins la cei mai multi amatori de vinuri. Intr-o seara, am deschis un Sauvignon Blanc 2011 din relativ recent rebranduita gama Cocosul dintre vii.

Nu bine l-am turnat in pahar ca a si inceput sa “cante”. Ca toti Cocosii. Ca e de Lume Noua, ca miroase a pepene galben, mango, lamaie de Sorrento dar si a arome florale placute. Nu e foarte tipic, in sensul ca nu e un Sauvignon Blanc care miroase “fresh si rece” (ierbal si citric), floral (flori de soc) sau mineral (a cremene sau a alte mirosuri intepatoare de pe valea Loarei). Gustul e proaspat, vioi nevoie mare, cu o aciditate placuta, fructuoasa, care umple gura. Si nici nu-ti dai seama cand ai golit paharul.

Sauvignon Blanc 2011 precum si alte vinuri din gama Cocosul dintre vii se gasesc in marile magazine la preturi pana in 25 de lei.

P.S. QR-Code-ul de pe contra-eticheta ma trimite la o pagina de internet care nu mai e actuala. Pai da’ ce facem mai baieti? Nu-i pacat?

Adaugă un comentariu

*

*