Pranz si cina la Ikon Restaurant, Debrecen

Aflasem de ceva timp de deschiderea restaurantului Ikon din Debretin (Ungaria), asa ca intr-o zi de sambata din luna septembrie am decis sa-i incercam preparatele, mai ales ca fotografiile cu ce se gateste in bucatarie, postate pe site si pe contul de facebook, aratau apetisant. De la Oradea la Debretin sunt doar 70 de km, asa ca am ajuns in mai putin de o ora.

Ikon e situat pe Piac utca la nr. 23, adica taman in centru, pe cea mai frumoasa strada a orasului. Cei care au mai fost in Debretin stiu despre ce strada e vorba, restul salavati adresa in GPS si data viitoare cand o luati spre Budapesta, Viena sau Praga faceti o oprire in Debretin la Ikon. O sa vedeti in continuare de ce.

Am luat pranzul pe terasa, era inca destul de cald afara si am ales sa ne bucuram de toamna idiana. Staff-ul e amabil, baietii vorbesc destul de bine engleza, asa ca nu o sa aveti probleme in a va orienta si a obtine recomandari referitoare la preparatele din meniu. Fotografiile ce urmeaza redau destul de fidel denumirile preparatelor in engleza.

Din partea casei, un amuse bouche:

Crispy pork belly and fillet skewer with ratatuille and pickled courgette:

Coq au vin, thyme scented mash:

La desert, chocolate and plum:

Satifacuti de aceasta prima experienta, am decis sa ne surprindem cativa prieteni, gurmanzi si ei, asa ca intr-o seara de sambata am dat din nou o fuga pana la Debretin, pentru a lua cina la Ikon. De data aceasta, in interior. Restaurantul e amenajat cu gust, elegant si familial in acelasi timp, in plus am remarcat ca exista si o masa cu “vedere la bucatarie”. Dupa ce ne-am hotarat ce sa comandam am consultat si lista de vinuri, unde am descoperit o lista cuprinzatoare de vinuri ce puteau fi servite si la pahar.

Am inceput cu un amuse bouche: pumpkin and muscle, din partea casei:

O serie de gustari reci:

Homemade mangalica pateé with salad:

 Grilled foie gras with pain d’epices and pear:

Goat’s cheese salad with roasted beetroot and candied walnut:

La felul principal am optat pentru:

Rabbit leg with yellow peas and mashed celery:

Mangalica and mashed potatoes with truffles:

Duck breast cooked parsley root, roast potato and plum:

Iar la desert, ne-am rasfatat cu:

Chocolate, chilli and orange / Pear caffee / Wine jelly with grapes, almond crumble and mascarpone cream

Noua ne-a placut la Ikon. E o combinatie placuta intre “Joie du vivre” si “Tradition in a different way”. V-am dat indeajuns de multe “motive” incat sa va opriti sa luat pranzul sau cina in Debretin?

Adaugă un comentariu

*

*