Fetească Albă Prahova Valley Reserve 2011, Cramele Halewood

E un vin degustat în vară… Da, ştiu, cam anacronică postare, dar mie mi-a făcut o foarte bună impresie şi cred că e un vin trecut cu vederea. Chiar dacă e toamnă, un vin alb pică bine, ca aperitiv, cu peşte, mă rog, chestii pe care le ştiţi prea bine. Trec direct la notiţe:

feteasca alba prahova valley reserve 2011

Acest vin demisec de 13% alcool şi cu IG Dealurile Munteniei e de un galben-pai cu obişnuitele tente verzui.

Nasul e plăcut, proaspăt, cu note de agrişe, mere verzi, iarbă proaspăt cosită, oleacă de pepene galben, multe citrice şi ceva ce se ghiceşte a fi amărui-tonic.

În gust am resimţit o explozie fructată în care zahărul rezidual şi aciditatea foarte mare se bat pentru supremaţie, totul învăluit la final de o senzaţie amărui-acrişor-minerală foarte plăcută şi tonică. În gust revin fructele amintite mai sus şi cârcei de viţă, piersici necoapte, dar şi o mineralitate susţinută, plăcut acompaniată de aciditate şi o notă ciudată mentolată de coriandru şi anason.

Un vin per ansamblu foarte plăcut, uşor de băut, de cursă lungă, de care greu te mai saturi. Vinul este foarte light, foarte răcoritor, şi veţi fi tentaţi să-l beţi la 6 grade, pe căldură (later edit: haha, v-am spus că e veche!). Însă el se exprimă cel mai elocvent la vreo 10-12 grade. E genul de vin alb de vară şi probabil printre cele mai bune Feteşti Albe băute de mine până acum*.

*De atunci am mai băut câteva mai bune, dar oricum, daţi năvală, că ar trebui să fie bine sub 20 de lei. Probabil 15.

Adaugă un comentariu

*

*