Cuvee Visan 2011, Gramma

O duminica dupa-amiaza de august, in care caldura mare si o stare de plictis general si dolce-far-niente pare sa se fi instalat pe strazile orasului. Toata lumea e plecata in vacanta sau in concediu, doar cativa am mai ramas in oras sa ne luptam cu vremea caniculara, de dragul a te miri ce. Bine ca avem destul armament in dotare, iar Cuvee Visan 2011 de la Gramma pare a fi un fel de arma secreta.

Imediat dupa deschidere, a iesit la iveala un iz de drojdie si paine coapta care a disparut destul de rapid, lasand loc aromelor florale (flori de salcam si de tei) completate de note de nuca de cocos si martipan dar si de vagi note aromatice de muscat.

Gustul e construit avand ca baza o aciditate placuta, care cere de mancare (nu va ganditi neparat la preparate serioase si grele ci mai degraba la niste gustarele cu branza de capra). Notele citrice piscacioase se sting intr-un post gust usor intepator si amarui, ce lasa in gura o impresie proaspata, usor pamantie si oarecum gumata.

Cupaj de Feteasca Alba, Feteasca Regala si AligoteCuvee Visan 2011 se remarca prin armonia dintre aromele celor trei soiuri de struguri, astfel incat vinul pare un tot unitar.

Cuvee Visan 2011 de la Gramma se gaseste in magazinele de specialitate la preturi ce variaza intre 38 si 45 lei.

Adaugă un comentariu

*

*