Unde sfarsesc sticlele de vin?

In ultimii doi ani, de cand am inceput sa scriu despre vin, in camara mi s-au adunat cateva zeci de sticle de vin goale, de care doream sa ma debarasez in cel mai eco-friendly mod posibil. Daca celor cu screw-cap le gasisem deja rostul – fiind re-folosite de mama mea pentru traditionalul bulion de rosii, restul ajungeau din pacate langa tomberonul pentru resturi menajere, intrucat in zona in care locuiesc nu existau amenajate puncte de colectare selectiva.

Recent, am aflat ca in mai multe orase din Romania – Oradea din pacate nu se numara printre ele – cei care colecteaza selectiv si aduc intre 25 iunie si 28 iulie la punctele de colectare zece deseuri de ambalaje primesc un tichet razuibil cu un cod ce le poate aduce o gramada de premii, premiul cel mare constand intr-un Ford Ka. Codurile de pe tichetele razuibile trebuie introduse pe www.colecteazaselectiv.ro, unde de altfel se gaseste si lista tuturor oraselor ce participa in aceasta campanie.

Chiar daca Oradea nu se numara printre orasele participante la campanie, m-am bucurat sa vad ca in urma cu cateva zile, mai multe “igluri” ale EcoRom de culoare albastra (hartie), galbena (plastic & metal) sau verde (sticla) au inceput sa apara in mai multe zone din oras dintre care cateva bucati chiar pe strada pe care locuiesc.

So long, empty bottles!

P.S. E prima mea participare intr-o campanie organizata de cei de la Blogal Initative.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

Adaugă un comentariu

*

*