Roze 2011 Ingeri din Micul Paris, Crama Basilescu

E vara si e cald. La birou, pe santier, in masina, acasa. Lume agitata, transpirata, nervoasa, plictisita. Peste tot. Doua zile cu ploi si lucrurile s-ar mai stampara. Pana atunci sperantele tuturor sunt in aerul conditiat. Ale mele, in roze-ul din frigider.

Un roze sec din Feteasca Neagra, proaspat, din 2011, de la Crama Basilescu. Din gama noua, cu etichete reprezentand muzicieni inaripati ce se ridica deasupra unui Bucuresti interbelic: Ingeri din Micul Paris. A stat toata ziua in frigider, e rece de abia pot tine sticla in mana. Il torn in pahar, paharul se abureste, ma asez in fotoliu, trag clapeta, taburetul iese, ma las pe spate si imi intind picioarele… It’s rose time! Culoarea intensa de miez de capsuna. Incep sa devina un trend: rose-uri intense, tipatoare, cu sex-appeal, imbuteliate in sticle magnum, cu etichete care-ti atrag privirea. S-ar putea sa-mi placa. In schimb, nasul e retinut, n-are flori si fructe dulci de vara… Mai degraba ceva vegetal, ierbos… Hmmm! Un rose pentru schmeckeri! In frigider, intr-un bol, gasesc raspunsul… Jeleu de rubarba!

Gustul e nebunatic. Alcoolul de 14.5% scapa de sub control, mai ales daca vinul ia cateva grade. In plus, are aciditate si parca si ceva astringenta. Hmmm… Un roze care cere de mancare! Cateva zeci de minute mai tarziu ii fac cunostinta cu o portie de tagliatele cu creveti. Nu-i de-ajuns, i-ar fi trebuit ceva mai serios sau mai gras… Data viitoare, pentru azi mi-am racorit firea.

Cine vrea sa-si puna speranta in Feteasca Neagra Roze 2011 din gama Ingeri din Micul Paris de la Crama Basilescu, o gaseste in magazinele de specialitate la preturi intre 39 si 42 de lei. 

4 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

 1. Darius Tulbure
  July 8, 2012 @ 17:13

  Mie la Vinvest mi-a plăcut. Cred totuşi că nu e un vin ce se bea rece ca gheaţa, chit că temperatura de afară te împinge la aşa ceva. Poate la 12-14 grade ar fi altfel, deşi aşa se va simţi mai tare alcoolul…

 2. July 8, 2012 @ 18:02

  Bogdan, ce punctaj i-ai da ?

  • Bogdan Bocşe
   July 8, 2012 @ 18:52

   Razvan, eu unu’ nu sunt adeptul punctelor, dar asta nu inseamna ca nu practic acest exercitiu din cand in cand.

   Daca as nota vinul asta cu 80-82 de puncte, probabil l-as scoate din vizorul celor care urmaresc doar vinuri de 85+ sau 90+ si i-as priva de o experienta foarte interesanta, intrucat din cate stiu eu e primul rose 100% din Feteasca Neagra. “Minusul” acestui roze e alcool-ul destul de mare care nu-i foarte bine integrat, si care-l face greu de baut, dar cred ca merita incercat macar o data.

 3. Pingback: Un duet eno-gastronomic cu vinurile M1.Crama Atelier @ Hotel Elite, Oradea | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*