Merlot Prahova Valley Special Reserve 2009, Cramele Halewood

Ce nume lungi au gamele de la Halewood şi cât de uşor e să încurci o gamă cu alta! Prahova Valley Reserve, Prahova Valley Special Reserve, Halewood Special Reserve, Halewood Private Reserve şi tot aşa… Le-aţi reţinut, da?

Acest Merlot din 2009 din gama Prahova Valley Special Reserve a avut un succes destul de mare în 2011 când a primit o medalie de argint la Bruxelles şi o medalie de argint la Premiile de Excelenţă Vinul.ro. În 2012 se găseşte la reducere prin Carrefour la preţul de doar 10 lei. Oare cum se prezintă? Păi hai să vedem:

Merlot Prahova Valley Special Reserve 2009

Vizual se prezintă cu o culoare roşu spre cărămiziu cu reflexe rubinii, nu foarte opac, cu picioruşe rare şi subţiri. După o aerare potrivită – aş zice să-i daţi măcar o oră – se simt puternice arome de fructe negre de pădure (afine, coacăze negre), cireşe amare, vişine din vişinată, vanilie şi piper şi poate ceva tuşe mai întunecate, pământii-vegetal-minerale. Ca gust, atacul este surprinzător, intens, cu o aciditate remarcabilă, picantă, care împreună cu alcoolul îţi anesteziază pentru o jumătate de secundă limba. Apar apoi senzaţii dulci estompate care lasă loc imediat unor tanini puternici şi intenşi pe un fond sobru, amărui. Post gustul este lung (se simte şi după 10 secunde). Aromatic, se simt fructele negre de pădure, în special coacăzele negre (ştiţi voi, amărui, taninoase, aromate), cireşele amare alături de vanilie şi condiment, dar şi unele senzaţii ierboase-brusturoase-minerale.

Un vin deosebit de extractiv şi de serios, care cred că încă e prea tânăr… Cu ce caracteristici are, acest vin promite s-o mai ducă câţiva ani buni. Dar ştiţi voi bine – cu vinurile nu se ştie niciodată. De-aş avea cum să-l păstrez, mi-aş lua vreo 5 sticle! La preţul ăsta…

6 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

 1. Eugen
  June 7, 2012 @ 21:01

  Pretul este dat de faptul ca produsul a fost delistat din reteaua Carrefour si se dorea a scapa cat mai repede de ultimele sticle :).

 2. Darius Tulbure
  June 8, 2012 @ 08:36

  Foarte bine. Într-adevăr vinul nu părea să aibă vreo problemă.

 3. BogdanC
  June 8, 2012 @ 11:27

  Au si in Bucuresti? Sau mai au…

 4. Darius Tulbure
  June 8, 2012 @ 11:39

  N-am idee. Cel mai bine e să verifici la faţa locului.

 5. Eugen
  June 11, 2012 @ 10:32

  In Bucuresti nu mai exista pe nicaieri.Garantat.

 6. June 11, 2012 @ 11:00

  Păcat. S-a terminat complet stocul din 2009 sau e pus deoparte, ca rezervă?

Adaugă un comentariu

*

*