La Grajera

N-am uitat de postarea cu Adv, Arh & Dsgn de vineri, dar mi-a luat o vreme până am gasit ceva care sa aducă cât mai mult cu arhitectura clădirilor la care mi-ar place sa proiectez structuri de rezistenţă. Azi, despre crama La Grajera din Rioja, Spania.

Biroul spaniol de arhitectură Virai Arquitectos a realizat proiectul pentru crama La Grajera, o clădire care a fost adaptata la peisajul înconjurător al zonei Logroño din Spania şi integrează forma şi materialele folosite într-un design autohton.

Forma structurii este un răspuns la panta amplasamentului pe care este construita clădirea. Faţada din gresie a zonei de producţie este în contrast cu plăcile din material ceramic folosite pentru cladirea de birouri şi pentru pavilionul deschis.

Fundaţia unităţii de producţie a cramei coboară şi creşte pentru a deveni un element al peisajului.

Aflată parţial sub pământ, cladirea asigură in mod natural optimizarea menţinerii unei temperaturi constante necesare procesului de producţie a vinului.

În opoziţie cu faţada exterioară uşoară, pereţii de interior sunt din ardezie închisă, adăugând un plus senzaţiei de a fi în subteran.

Acoperişul înclinat, acoperit de vegetaţie, creşte izolarea termică necesară pentru depozitarea vinului, asigurând în acelaşi timp integrarea structurii în perspectiva înconjurătoare.

Câteva date numerice:

Perioada de proiectare: 2004 – 2007
Perioada de executie: septembrie 2009 – iunie 2011
Beneficiari: Consejería de agricultura, Ganadería y Desarrollo rural, Gobierno de la Rioja.
Amplasament: La Grajera, Logroño, Rioja, Spania
Suprafata: 6.900 m2
Cost: 11.292.757,45 euro

Fotografii realizate de Jose Manuel Cutilla / Virai Arquitectos

Adaugă un comentariu

*

*