Grand Slam

All booked! Asa se prezinta programul meu pentru week-end-urile din a doua jumatate a lui martie si inceputul lui aprilie. Patru sfarsituri de saptamana, patru orase, patru festivaluri de vin. The Four Slams! Un adevarat turneu. De vin. 

 

Provino (15 – 18 martie, Grand Hotel Napoca, Cluj-Napoca)

Primul festival de vinuri organizat la Cluj-Napoca, al doilea pe lista celor de la AB Plus Events, care au debutat in toamna anului trecut cu Provino la Iasi. Dintre producatori si-au anuntat deja prezenta se numara Jidvei, Domeniile Boieru, Crama Oprisor, Vinarte, Murfatlar si Gramma (Casa Olteanu). Ca si activitati conexe mi-au atras atentia Cursurile Scolii Vinului (sustinute de OSR 2011) si Concursul Vinurile Primaverii (organizat de Vinul.Ro si OSR 2011). Cei curiosi vor afla in saptamanile ce urmeaza mai multe detalii despre evenimentele, expozantii si activitatile organizate in cadrul Provino Cluj-Napoca 2012.

 

VinCE (23 – 25 martie, Hotel Corinthia, Budapesta)

Cel mai important targ & festival de vinuri din Ungaria si probabil din aceasta parte a Europei. Si-au anuntat participarea toate (exagerez, dar nu cred ca sunt departe de adevar) cramele importante din Ungaria, la care se adauga urmatoarele nume sonore: Lafite Rothschild, Masi, E&J Gallo, Louis Roederer, Frescobaldi, Nederburg, Domaine Laroche si Esterházy. Din Romania ma voi bucura sa-i intalnesc pe Nachbil, Prince Stirbey si Wine Princess. Punctele forte ale festivalului sunt masterclass-urile: 22 la numar, sustinute de catre importanti oameni din lumea vinului international printre care Steven Spurrier si Gary Vaynerchuck.

 

GoodWine (30 martie – 1 aprilie, Hotel Pullman, Bucuresti)

La editia de primavara a targului GoodWine din Bucuresti si-au anuntat deja participarea o buna parte din producatorii romani cunoscuti: Cotnari, Jidvei, Vinarte, SERVE, Rotenberg, Budureasca, Crama Oprisor, Samburesti, Senator, Avincis, Stirbey, Gramma precum si doua crame noi: Crama Averesti si Liliac.

 

VinVest (6 – 8 aprilie, Centrul Regional de Afaceri Timişoara, Timisoara)

La Vinvest si-au anuntat pana acum prezenta in calitate de expozanti urmatorii: Jidvei, Vincon Vrancea, Aurelia Visinescu (Domeniile Sahateni), Domeniile Anastasia, Speed Husi, Crama Oprisor, Petro Vaselo, Vinarte, Domeniile Boieru, Domeniile Dealu Mare Urlati, Crama Basilescu, Domeniile Samburesti, Domeniile Nicoresti, Budureasca, Pietroasa si Sara. La fel ca si in anii trecuti si in acest an, VinVest in colaborare cu ADAR si ONIV vor organiza Concursul National de Vinuri si Bauturi Alcoolice VINVEST.

2 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

  1. Pingback: Vinvest in presa – Printre vinuri | Vinvest

  2. Pingback: Touriga Nacional 2009, Quinta do Vallado | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*