Rose Frunza 2011, Cramele Recas

Vineri dupa-amiaza de pe la 5 jumate, am fost la CCO – Casa de Cultura a Municipiului Oradea (cunoscuta si ca Sala Arlus) sa vizionez o selectie a animatiilor premiate la cea de-a sasea editie (din 2011) a festivalului romanesc de animatie – Anim’Est. Dupa Bucuresti (orasul oficial de desfasurare al festivalului), Anim’Est a trecut pe rand prin Cluj (la sfarsitul lui octombrie), Chisinau (la inceputul lui noiembrie) si in cele din urma si prin Oradea. Doar ca la Oradea, nu au ajuns toate animatiile prezentate in cadrul festivalului si competitiei Animest ci doar cele desemnate castigatoare. In total 90 de minute de “desene animate” amuzante, triste sau pur si simplu ciudate.

In timp ce asteptam ca pe ecranul alb sa fie proiectate primele scurt-metraje animate, ochii mi-au cazut pe afisul mare si roz al evenimentului. De la roz mintea mi-a zburat la rose si de aici la cel mai recent vin rose pe care il deschisesem acasa: Rose Frunza 2011, de la Cramele Recas.

Luat din Carrefour la acelasi pret derizoriu de 11 RON asemeni colegului de gama: Chardonnay Frunza 2010, despre care am povestit recent. Culoarea intensa, trece de granitele rose-ului cunoscute pana acum – rose-foaie-de-ceapa, rose-somon sau roz-bombon: e printre cele mai intense rose-uri din cate-am vazut. Nasul e la fel intens ca si culoarea: fragute, zmeura, capsuni – arome care se regasesc si in gustul cu un usor rest de zahar. Un vin de masa (sunt curios de ce a fost incadrat in aceasta categorie de calitate) de servit la masa de pranz cea de toate zilele.

Revenind la clipurile vazute vineri seara la Anim’Est m-a binedispus urmatorul: One Minute Fly.

3 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

 1. Dan
  January 29, 2012 @ 18:21

  Frumos filmuletz!
  Cu vinul ai dreptate, un vinisor prietenos mai degraba..si pe mine m-a surprins in magazin culoarea intensa. Probabil nu avut materie prima chiar de calitate si au preferat sa il lase mai mult in contact cu pielitele. Deh trebuie sa facem si Cuvee Uberland din ceva..:)

 2. Ella von Heizer
  January 30, 2012 @ 10:26

  Inseamna ca nu ati “vazut” Roze-ul lui Balla Geza :))), daca Frunza vi se pare “cam inchis” la culoare!

  • January 30, 2012 @ 14:58

   Am vazut rose-urile d-lui Balla Geza si cred ca nu impartasim aceasi “viziune cromatica” asupra rose-urilor. Daca dumnealui ii plac rose-urile portocalii sau rosii e optiunea dansului. Apreciez in schimb Cadarca si Burgundul pe care le face la Minis.

Adaugă un comentariu

*

*