Pana cand baietii cu designul mai aranjeaza un pic lucrurile pe aici m-am gandit sa va povestesc despre ce am facut in ultimele doua luni de zile in care nu am mai scris mare lucru pe blog.
Alaturi de Geta, Laci si de colectivul Centrului de cultura si civilizatie a vinului – Millésime am pus umarul si am urnit primul numar al revistei Millésime – revista de cultura si civilizatie a vinului. A fost o provocare pe care am acceptat-o si careia cred ca i-am facut fata cu succes. Am scris un pic altfel decat o fac pe blog dar cred ca cei care vor citi articolele imi vor recunoaste stilul. Sper sa va placa. Lansarea urmeaza sa aiba loc pe 13 decembrie la Palatul Cesianu-Racovita din Bucuresti. Revista va fi trimestriala, urmand a fi disponibila la nivel national prin intermediul retelei InMedio. Pretul unei reviste va fi de 15 lei.
La sfarsitul campaniei de toamna i-am facut o noua vizita d-lui Johann Brutler la Crama Nachbil din Beltiug, jud. Satu-Mare. Dupa ce ne-am plimbat printre viile de pe dealul Nachbil am gustat un Chardonnay 2004 incredibil de proaspat, precum si noile aparitii: Syrah 2009 si Riesling de Rhin 2010.
Am ajuns iar in Ungaria, de aceasta data la Palatul Gróf Degenfeld din localitatea Tarcal (in apropiere de Tokaj) pentru a lua parte la o cina eveniment in care vinurile albe create de Gróf Degenfeld (regiunea viticola Tokaj-Hegyalja) si cele rosii produse de Vylyan (regiunea viticola Szekszárd) au fost asociate cu o serie de preparate culinare dintre care amintesc doar cateva: supa de dovleac cu carpaccio de foie gras, muschi de cerb cu ciuperci de padure si gnochi.
La invitatia lui Florin Ionescu (aka Boris), area sales manager la Crama Oprisor, am participat la doua degustari organizate in Oradea.
Prima a avut loc la Spoon Bistro din Lotus Center si a fost mai degraba o cina, unde Rusalca Alba si Dragaica Rosie de la Crama Oprisor iar mai apoi Chardonnay Thomas Hyland si Bin 2 de la Penfolds au stat pe rand langa: file de salau de Nil cu sos olandez, friptura de rata in untura proprie cu portocale si jumari, piept de pui cu ardei si usturoi, cotlet de berbecut cu rosii chery si physalis, urmand ca la desert sa fie servita o panacota cu spuma de agrise, alaturi de un Riesling dulce Franz Reh Late Harvest 2004.
A doua degustare la care am luat parte s-a desfasurat la Jazz Cafe si a avut ca tema principala Shiraz-ul, fiind degustate Shiraz La Cetate, Shiraz Erotikon de la Crama Oprisor precum si Bin 2 de la Penfolds.
Fara sa intru in detalii si note de degustare am sa trec in revista si ce vinuri am baut si mi-au placut in ultimele doua luni: Floare de toamna 2011 si Negru de Dragasani 2009 de la Vinarte, Enira Duo 2009 de la Bessa Valley, Alira 2009 de la WineRO, Shiraz & Cabernet Rawson’s Retreat 2007 de la Penfolds.