Reminiscente despre Wine & Beef

Fiind prins cu treaba si cu tot felul de proiecte mai mult sau mai putin legate de vinuri, constructii si structuri de rezistenta nu am apucat sa scriu despre doua escapade enologice petrecute in ultima luna de zile. Despre prima, succint, in cele ce urmeaza. 

Undeva la sfarsitul lunii septembrie am luat drumul Bucurestiului pentru a participa la evenimentul Wine & Beef, organizat la resedinta Excelentei Sale, Mark H. Gitenstein, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti. Multumesc pe aceasta cale echipei care s-a ocupat de organizarea acestui eveniment pentru invitatie si desigur Excelentei Sale, Mark H. Gitenstein pentru aceasta initiativa. Trebui mentionat din capul locului ca scopul declarat al evenimentului a fost urmatorul: “to celebrate American fine wine and delicious beef”. Cu alte cuvinte, Excelenta Sa a organizat o receptie in cadrul careia aveau sa fie prezentate si degustate vinuri premium produse in Statele Unite ale Americii, friptura de vita americana si o selectie foarte interesanta de bourbon whiskey. Cum puteam sa refuz asa ceva?

Asadar, iata-ma marti seara, pe terasa casei din Sos. Kisselef nr. 21, alaturi de alti bloggeri de vin (Mona, Razvan, Cosmin, Mihnea, Alin, Dan, Nicusor, Mihai) si reprezentanti ai presei de specialitate – Vinul.ro (Alexandra, Vali, Horia) stand la taclale, cu un pahar de vin intr-o mana si cu aparatul de fotografiat in cealalta. Acuma sa nu creada cineva c-a fost un eveniment dedicat exclusiv bloggerilor si presei, dar pentru mine a contat mai mult bucuria de a impartasi povestea unui pahar de vin american alaturi de “ai mei” decat prezenta pe acelasi metru patrat alaturi de oameni de afaceri din top 300. Seara a fost deschisa de un scurt cuvant de bun venit al Excelentei Sale, urmat de o succinta prezentare a istoriei vinului american realizata de sommelierul Sergiu Nedelea.

Mark H. Gitenstein

Mona Arsulescu

Alexandra Holhos

Prezente prin intermediul importatorilor lor din Romania, vinurile produse de Robert Mondavi (via Cramele Recas), Kendall Jackson (via Lerida), Beringer (via Crama Oprisor), E&J; Gallo si Hess Family (via Heinrig Distribution) au incantat si surprins placut pe cea mai mare parte din cei prezenti pe terasa resedintei Ambasadorului Statelor Unite ale Americii. Desi nu mi-am notat constincios impresiile lasate de vinurile americane imi amintesc ca au existat mai multe exemplare dupa are am suspinat (ca de exemeplu un Zinfandel Heritage 2008, E&J; Gallo sau un Syrah 2007 Vitner’s Reserve, Kendall Jackson) dar si cateva – putine la care am strambat din nas (un ultra baricat Chardonnay 2009, Robert Mondavi).

Pe langa vinuri, memorabile au fost branzeturile maturate oferite de Napolact si preparatele din carne de vita pregatite excelent de Nicolae Lica, bucatar-sef la JW Mariott Steak House.

Nicolae Lica JW Mariott

Excelnt Beef

Beef

La final, am dat curs unei degustari de bourbon whiskey produs de Heaven Hill, importat de Prodal ’94, dintre care preferatul meu s-a dovedit a fi un Elijah Craig 12 Years Old.

Adaugă un comentariu

*

*