Riesling de Rein 2008, F’autor

Continuand degustare comparativa de Riesling de Rin, dupa “rebelul” Riesling de Rhin 2008 de la Nachbil, am turnat in pahare un Riesling de Rein 2008 de la Crama F’autor, un mic producator din Republica Moldova. Pe cei de la F’autor i-am intalnit pentru prima oara la festivalul Good Wine (Bucuresti) din luna martie a acestui an, ocazie cu care am si achiztionat de la standul lor vinul in cauza. La momentul respectiv, acest Riesling de Rein 2008 ma impresionase prin structura si textura colturoasa, minerala.

Din pacate dupa 6 luni petrecute la loc intunecat si racoros (a se citi camara) vinul n-a mai fost acelasi. Si nu cred c-au fost de vina variatiile de temperatura, intrucat sticla era inchisa cu un dop de cauciuc negru – Nomacorc. Dac-au fost de vina, mea culpa! In ciuda culorii proaspete, galben-verzui, care promitea un vin proaspat, am facut cunostinta cu rezultatul esterificarii ce acoperea caracterul ierbal si fructuos al vinului. Gustul era inca sustinut de aciditate si de acea mineralitate care gadila si excita papilele, dar nu mai avea aceasi textura.

Din cate stiu vinurile celor de la F’autor nu se gasesc inca in Romania. Pretul unui Riesling de Rein 2008 este de aprox. 20 RON.

Adaugă un comentariu

*

*