White Wine Selection @ Restaurant Graf, Oradea

Vineri seara am luat cina la Restaurant Graf din Oradea, in parte pentru a profita de ultima zi a ofertei pentru meniul White Wine Selection dar si pentru a experimenta alte preparate create in bucataria luxosului restaurant oradean. Judecand dupa faptul ca intr-o seara de vineri am fost singurii meseni din Salonul Verde, cred ca lumea buna a orasului de pe Crisul Repede nu se prea inghesuie sa guste din bunatatile pregatite la Restaurant Graf si rateaza astfel o sansa imensa, pentru care altii i-ar invidia.

O data studiat meniul Geta a optat pentru o bistecca fiorentina, iar eu am ales un White Wine Selection – un meniu asortat cu vinuri albe, pus la cale de catre bucatarul Nicolas Delgado si cei doi sommelieri ai casei: Vlad Muresan si Septimiu Crisan.

Pana eu am servit o portie de salata caprese (felii de rosii alterate cu felii de mozarella si frunze de busuioc, stropite cu ulei de masline) cu vinegreta de busuioc acompaniata de o racoritoare Feteasca Regala 2009 de la Casa Olteanu / Gramma, Getei i-au fost adus din partea casei un platou ce a cuprins un crevete cu pepene rosu, salata de vinite si pasta de masline verzi si negre. N-am mai apucat sa facem si dovada foto a celor prezentate asa ca va trebui sa ma credeti pe cuvant.

La felul principal, Geta servit o portie generoasa de bistecca fiorentina (500 gr), din vitel de lapte cu legume la gratar si sos de mustar alaturi de un pahar de vin rosu – Les Cerises produs de Michel & Pompilia Guiraud (Domaine Boissezon-Guiraud) in Languedoc-Roussillon, Franta. Nu m-am putut abtine sa nu gust din friptura de vitel pregatita medium (personal mi-as fi dorit-o mai “rare”) si din Les Cerises – un cupaj de Syrah si Cinsault, care pe langa aromele de cirese din nume etaleaza si ceva visine si coacaze rosii. Felul de baza al meniului White Wine Selection l-a constituit un steak de somon cu vongole si sos verde langa care a venit un pahar de Riesling Origini 2008 de la Budureasca.

Bistecca Fiorentina

Steak de somon cu vengole

La desert m-am delectat cu un bavaroise de soc cu fistic, physalis si o linie de ciocolata impreuna cu care am servit un elegant Chardonnay 2009 de la Corcova Roy&Damboviceanu;.

Bavaroise de soc

Ajungand si la nota de plata, un meniu White Wine Selection costa 65 RON ceea ce nu mi se pare mult avand in vedere preparatele culinare si vinurile propuse. De sambata a fost lansat Red Wine Selection ce cuprinde tot 3 preparate culinare asociate cu 3 vinuri rosii, la acelasi pret, de 65 RON. Despre el, in saptamanile ce urmeaza.

Adaugă un comentariu

*

*