Château d’Yquem 1811

In luna iulie a acestui an in cadrul unei licitatii organizate la Hotel Ritz din Londra, Christian Vanneque a devenit, contra sumei de 75.000 £, proprietarul unei sticle de Château d’Yquem 1811. Suma record reprezinta cel mai mare pret platit pana acum pe o sticla de vin alb. E vorba de sticla de vin din fotografia de mai jos.

Astfel de anunturi ma lasa rece de cele mai multe ori insa nu si de aceasta data. De ce? Pentru ca am aflat ca domnul Christian Vanneque va expune pretioasa sticla cu vin dulce in noul sau restaurant, SIP Sunset Grill, din Bali, Indonesia. Asa ca am pus repede mana pe tastatura si i-am scris lui Lucian Cremeneanu (cunoscut oradenilor si ca Lulu), aflat intr-o misiune permanenta in paradisul de la capatul lumii, adresandu-i rugamintea de a imortaliza in exclusivitate pentru Vinul de Duminica un instantaneu cu cel mai scump vin alb al momentului. Long story short: acum cateva ore am primit de la Lulu fotografia de mai sus.

Sticla de Château d’Yquem 1811 se afla in spatele unui geam anti-efractie, fiindu-i asigurate conditiile optime de temperatura si umiditate pentru a rezista cel putin inca 6 ani, cand Christian Vanneque intentioneaza sa o deschida si sa o serveasca alaturi de cei apropiati lui, cu ocazia aniversarii a 50 de ani. Da, ati citit bine, in ciuda celor 200 de ani, acest nectar din Sauternes e cat se poate de baubil, fapt cofirmat de mai multe echipe de specialisti.

P.S.

Lulu, noroceascăchie Dumniezo!

Adaugă un comentariu

*

*