Inspirat de postarile recente ale Monei pe Vinuri Povestite am cautat pe okazii.ro dar si pe alte bloguri de nisa meniuri ale restaurantelor romanesti din perioada cunoscuta ca si “La Belle Époque” dar si din perioada interbelica. O sa incep cu cea mai “veche” descoperire:
Pranz oferit la Capsa de ACR in onoarea Corpului de Automobilisti Voluntari – 10 martie 1913.
Dupa cum se poate observa vinurile servite au fost: un Brauneberger – cel mai probabul un Riesling din regiunea Brauneberger Juffer, apartinand zonei Mosel din vestul Germaniei, urmat de un Chateau Latour Carnet – unul din cele 10 Quatrièmes Crus existente in regiunea Haut-Medoc din Bordeaux, despre care sunt sigur ca Ciprian ar putea sa ne povesteasca destul de multe. Un Sherry Vieux – servit ca aperitiv, a deshis masa de pranz, fastul fiind dat cu siguranta de vinul spumant – un GH Mumm Gordon Rouge, unul dintre cele mai apreciate vinuri spumante ale momentului, provenit din celebra regiunea franceza Champagne – servit la desert. Daca as fi in pozitia de PR al ACR, as propune reorganizarea acestui pranz la Restaurantul Capsa peste 2 ani (in cadrul unui jubileu de 100 de ani: 1913-2013) si as incerca sa pun pe masa exact aceleasi vinuri si aceleasi preparate. Daca nu cel putin, poate fi o tema pentru o viitoare intalnire a bloggerilor de vin.
Foto credit: Volga Neagra.
Later edit: Se pare ca intr-adevar Sherry Vieux a fost servit ca aperitiv si GH Mumm Gordon Rouge la desert.