Meniul cinei de vineri seara s-a prezentat in felul urmator: tartine cu unt cu trufe negre si melci trasi in unt aromat cu rozmarin. Pentru o asemenea extravaganta culinara am pus la rece un vin in acord cu meniul: Chardonnay Barrique 2009 produs de crama Nachbil.
Despre crama Nachbil si familia Brutler am mai povestit si in trecut, cu ocazia vizitei pe care am le-am facut-o la crama dar si cu ocazia prezentarii organizata la Enoteca Millesime din Oradea. Localizata in comuna Beltiug din judetul Satu-Mare, crama Nachbil s-a remarcat prin producerea unor vinuri cu personalitate, cu aciditate destul de ridicata si, de ce sa nu recunosc, cu preturi nu tocmai mici.
Turnat in pahar am descoperit un vin de o culoare deschisa, galben-pal, stralucitoare. Judecand dupa culoare sederea in barrique-urile de stejar frantuzesc n-a fost foarte indelungata (3 luni, sau chiar mai putin), dar chiar si asa, in nas a ramas impregnat mirosul de scandura de stejar. Agitat, vinul a raspandit usoare note florale, urmate de adieri de citrice. In timp, doaga de stejar din miros a evoluat spre nuante ceva mai atragatoare de vanilie si nuci verzi. Gustul e proaspat, bogat atat in aciditate cat si in alcool (14%), sustinut de o structura rigida (chiar crocanta) ce isi mentine forma de la atac si pana la final.
Il puteti gasi la Enoteca Millesime din Oradea, Crama Noastra din Cluj-Napoca si Enoteca de Savoya din Timisoara la preturi intre 48 si 55 de RON.
Pingback: Pinot Noir 2008, Nachbil | Printre Vinuri