Sauvignon Blanc – Feteasca Alba Vitis Metamorfosis 2009, Cramele Halewood

Azi am sa va spun povestea unui mariaj fericit. Pe mire il stiu de ceva vreme. E descendent dintr-o familie aristocrata originara din Franta, care a ajuns sa-si faca un nume bun si prin partile Statelor Unite, in special in zona Californiei. Isi zice Sauvignon Blanc. Mireasa e o romanca de-a noastra, o fata cuminte de la tara, sprintena si voioasa. Parintii ei au botezat-o Feteasca Alba si asa o stie lumea si azi. Nasii nu-s tocmai de pe la noi, da’s oameni de treaba, chibzuiti, ce au strans ceva avere la viata lor si au stiut sa ofere copiiilor lor o educatie aleasa. E vorba de familia marchizului Antinori din Italia si de negustorul de bauturi Halewood din Anglia. Impreuna, cei doi nasi s-au gandit sa ofere tinerilor un viitor si le-au cladit si o casa: Vitis Metamorfosis unde stau alaturi de prietenul lor, Merlot.

Alte fetesti mai invidioase din fire ca ele nu s-au maritat cu vreun print, au inceput sa barfeasca si sa spuna ca la mijlocul mariajului ar fi vre-un interes. Nimic mai fals, cei doi tinerii se inteleg de minune, se completeaza frumos mai ales daca-i vezi cum se prind invaluiti in aceleasi culori proaspete galben-verzui. Feteasca Alba poarta cu ea mirosul aromat al teilor si al florilor de soc in vreme ce Sauvignon Blanc-ul a adus cu el mireasma fanului proaspat cosit si a citricelor. O data intrat cu ei in vorba ramai placut surprins de prospetimea ideilor pe care le au sau de finetea cu care abordeaza chiar si subiectele mai sensibile. Mi-au lasat impresia unui cuplu coerent si complementar cu care sper sa ma intalnesc si in anturajul unor fructe de mare proaspete. 

Cine vrea sa se intalneasca cu Sauvignon Blanc – Feteasca Alba Vitis Metamorfosis 2009, o poate face contra sumei de 19 RON in magazinele Cramelor Halewood.

Adaugă un comentariu

*

*