Tamaioasa Roza 2009, Domeniul Coroanei Segarcea

Nu stiu in ce masura se mai simte in casele celor care citesc acest blog aroma Craciunului si daca nu cumva frecventa mentionare a sarbatorii, cu ocazia careia am degustat aceste din urma vinuri, devine obositoare si pe alocuri perimata. In fine, nu o s-o mai intind mult, mai ales ca am ajuns la desert.

Asadar, pentru a incheia festinul am ales un vin produs dintr-un soi unic in Romania, si probabil si in restul lumii: Muscat Frontignan sau Tamaioasa Roza. Singura crama (din lume!) care imbuteliaza acest vin e Domeniul Coroanei Segarcea, intrucat conform producatorului, la Segarcea mai exista o suprafata veche de peste 100 de ani de 1.5 ha cu vita de vie pe rod din acest soi. Nu sunt tare multe sticle disponibile din acest vin, dovada ca am insfacat cea din urma sticla ramasa pe raftul Enotecii Millesime.

Dupa spectacolul senzorial oferit de Vallado, neaosa (desi e franceza la origine) Tamaioasa Roza 2009, vinificata sub forma unui roze demidulce, avea de dus la bun sfarsit o sarcina deloc usoara. Nu i-a fost foarte usor insa in acceptiunea mea cred ca si-a ideplinit misiunea. S-a prezentat asemeni unui spectacol de cabaret: elegant si in acelasi timp incintant, cu arome fine de trandafir si flori de soc care iti starnesc pofta de “ceva” dulce. Asemeni unei actrite de teatru burlesque (ganditi-va la Dita Von Teese) si-a prezentat formele bine definite, etaland o structura mai degraba atletica, sustinuta de restul de zahar.


Se gaseste doar in magazinele de specialitate precum Enoteca Millesime din Oradea sau Origine din Cluj-Napoca la preturi intre 45 si 55 RON.

Adaugă un comentariu

*

*