Final de an 2010 la Enoteca Millesime

Marti, 28 decembrie, pe inserate, am fost invitat la sediul Enotecii Millesime pentru a participa la cel din urma eveniment al anului 2010 organizat la sediul din strada Roman Ciorogariu nr. 49 – Receptia de final de an. Atmosfera calda, lemne arzand in semineu, pahare cu vin spumant, meniuri apetisante, costume elegante, invitati de seama. Si desigur vinuri.

Gazdele s-au prezentat in formatie completa, alaturi Dorin Popa si Cristian Drimba aflandu-se si oamenii din culise: Adriana Farcas, Liviu Balint si Mihai Bruma, insotiti de bucatarul casei, Ioan Matei. Dupa spumantul de inceput – Rhein Extra Sec de la Cramele Halewood, am fost serviti cu Fume 2009, un cupaj alb (Sauvignon Blanc, Feteasca Alba si Riesling Italian) realizat in editie limitata (5500 de sticle), lansat de Budureasca in aceasta toamna la Good Wine. Receptia i-a reunit pe toti membrii Centrului de Cultura si Civilizatie a Vinului care au primit cu aceasta ocazie si o diploma care certifica acest statut. Fotografiile cu acest moment festiv au fost organizate sub forma unei galerii de imagini si se pot vedea pe site-ul oficial al Enotecii Millesime

Odata incheiate decernarile am revenit la paharul cu vin. Rose-ul 2010 din gama Terra Romana a celor de la SERVE a adus in pahare prospetimea si fructuozitate cu care ne-a obisnuit predecesorul sau din 2009. Invitatul special al serii a fost George Moisescu, de la care am aflat povestea brandului Oltenia Profunda creata pentru Crama Oprisor detinuta de grupul german Carl Reh. In mod firesc, a urmat Dragaica Rosie 2008 de la Crama Oprisor, care a acompaniat urmatoarea interventie a lui George Moisescu despre etichetele vinurilor Smerenie, Rusalca Alba, Dragaica Rosie sau Passarowitz 1718. Intre povesti despre diverse evenimente istorice si felul in care sunt ele percepute azi, am avut ocazia sa gust doua vinuri noi surprinzatoare produse de Senator Prodimpex: Senator Private Collection Alb (cupaj de Sauvignon Blanc, Riesling Italian si Feteasca Regala) si Senator Private Collection Rosu (cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra).

Am incheiat seara luandu-ne ramas bun de la gazde si invitati, urandu-ne unii altora ca anul ce vine sa fie cel putin la fel de bun ca cel care urma sa se incheie.
 

Adaugă un comentariu

*

*