Feteasca Regala 2009, Gramma / Casa Olteanu

Despre Gramma / Casa Olteanu am mai povestit pe blog in urma cu cateva luni cu ocazia degustarii Aligote-ului. O crama relativ nou-aparuta pe piata, din zona Iasiului, al carei portofoliu cuprinde deocamdata trei vinuri albe: Aligote, Feteasca Alba si Feteasca Regala. Voi scrie despre toate trei, pe rand, in zilele ce urmeaza.

Am deschis sticla de Feteasca Regala 2009 intr-o seara linistita de iarna, in timp ce afara ningea cu fulgi mari, iar in tigaia de pe aragaz se incingea o lupta intre creveti si calamar. Nu cred ca aveam nevoie de un motiv mai bun! Vinul are o culoare galben-pai cu reflexii aurii, pe peretele paharului lasand niste picioare lungi si lenese. Prima impresie olfactiva e dominata de citrice si fan proaspat cosit, urmata de aroma caracteristica batonage-ului: caise. Nimic iesit din comun pana acum, Feteasca Regala avand reputatia de a da vinuri destul de neutrale si de timide din punct de vedere aromatic. Adevaratele ei atuuri sunt insa aciditatea si prospetimea din gust! In plus, daca mai iau in considerare si concentratia alcoolica de 14% perfect integrata, Feteasca Regala 2009 de la Gramma / Casa Olteanu ofera din punct de vedere gustativ o experienta cum nu se poate mai echilibrata.

Atat Feteasca Regala 2009 cat si celelalte vinuri produse de Gramma / Casa Olteanu se gasesc la Enoteca Millesime din Oradea, Enoteca de Savoya din Timisoara, Crama Noastra din Cluj-Napoca, precum si in cadrul magazinului on-line vindor.ro, la pretul de 32 de RON.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

  1. Pingback: Degustare Gramma @ Enoteca Millesime, Oradea | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*