Degustarea vinurilor medaliate la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010

Ca urmare a castigarii concursului Eu si vinul medaliat si a receptionarii premiului (sapte sticle de vin) undeva la finele anului trecut, am hotarat organizarea degustarii vinurilor medaliate intr-o zi din prima luna a anului 2011. Am apelat la amabilitatea Centrului de Cultura si Civilizatie a Vinului si dupa ce ne-am confruntat agendele am hotarat ca seara zilei de 10 ianuarie era cea mai potrivita pentru desfasurarea degustarii.

Invitati la degustare au fost o parte din cei datorita carora am reusit sa castig concursul: sotia mea, prieteni, colegi si bineinteles gazdele CCCV: Liviu Balint, Dorin Popa si Cristian Drimba. In total, cu mine cu tot, 11 persoane. Evenimentul a reprezentat o premiera personala, intrucat era pentru intaia oara cand ma aflam in postura de a prezenta o degustare de vinuri. Si pentru o prima experienta de acest gen nu cred ca am dat-o in bara: Geta ma rasfata in continuare cu tot felul de bunatati, prietenii nu au incetat sa ma sune, colegii nu mi-au facut zile negre la birou si nici nu am fost exclus din randul membrilor Enotecii Millesime.

Ordinea de degustare a fost urmatoarea: Cabernet Sauvignon Calauza Rose 2009 Crama Oprisor, Burgund Schwaben Wein Rose 2009 Cramele Recas, urmate de Feteasca Neagra Cocosul 2009 si Syrah Cocosul 2009 ambele de la Cramele Recas – degustate comparativ. Cupajele Enira 2006 Bessa Valley si Dragaica Rosie 2008 Crama Oprisor au fost degustate si ele comparativ iar la desert am servit Rieslingul italian Sirena Dunarii 2001 de la Vinarte.

Prins cu prezentarea vinurilor si cu detaliile referitoare la conceptul ce a stat in spatele Premiilor de Excelenta Vinul.Ro 2010 nu am apucat sa pun pe hartie notele de degustare ale celor sapte vinuri asa ca nu va pot impartasi in detaliu impresiile pe care mi le-au lasat. Totusi iata cateva concluzii. Din pacate roze-urile nu m-au impresionat intr-atat incat sa le urmaresc pe rafturile supermarketurilor, Feteasca Neagra Cocosul 2009 e pe drumul cel bun, poate va mai evolua ceva la sticla in vreme ce Syrah Cocosul 2009 tot de la Cramele Recas a reprezentat o surpriza placuta pe care ma gandesc sa o mai incerc si cu alte ocazii. Enira 2006 si Dragaica Rosie 2008 sunt doua vinuri cu o personalitate puternica care si-au confirmat pozitia de vinuri premium. In ceea ce priveste Rieslingul italian Sirena Dunarii 2001 de la Vinarte, consider ca e un vin exceptional pentru desert, cu o incredibila aciditate in ciuda celor 10 ani care au trecut peste el.
 

Adaugă un comentariu

*

*