Syrah 2007, Nachbil

O masa traditionala romaneasca de Craciun implica obligatoriu carne de porc, gatita in cat mai multe feluri. Jumari, carnati, caltabosi, sorici, toba, fripturi la cuptor, costite la tava sau racituri sunt inghesuite si servite de catre gospodinele familiei cu obligativitatea de a gusta din toate, altfel ti se pune rapid eticheta: “Voi n-ati mancat nimic!”. Ei bine, anul acesta am reusit sa fentam asaltul cu “porcarii”, pregatind acasa contra-ofensiva. Alegerea felului principal pentru masa de pranz din prima zi a Craciunului a respectat intr-o mica masura traditia: da, a fost carne de porc, insa gatita un pic altfel. Ceapa si cartofi copti in ulei balsamic cu friptura de porc, reteta fiind extrasa din cartea de bucate Acasa la Jamie. Daca la preparea ei, in ajun, am apelat la Negru de Dragasani din 2007 de la Vinarte, pe masa de Craciun am asezat o sticla de Syrah 2007 de la Crama Nachbil.
Versiunea 2007 a Syrah-ului din Beltiugul satmarean creat de catre familia Brutler, m-a cucerit in urma vizitei pe care am facut-o in august la Crama Nachbil. Dupa o aerisire propice, am redescoperit cu placere melanjul intre aromele de fructe rosii si cele de piele, pamant si condimente. Un Syrah realizat mai degraba “à la française”, dominat de un caracter auster, in opozitie cu glamour-ul caracteristic australian dominat de note de cacao si ciocolata suprapuse peste aromele colaterala de lemn si vanilie provenite in urma baricarii. L-am ales drept companion pentru friptura de porc la cuptor datorita aciditatii ridicate si a taninurilor barbatesti, ce au stiut trata cum se cuvine o carne bogata in grasimi.
syrah-2007-nachbil

Costa 58 RON pe nachbil.ro (comanda minima de 6 sticle), 66 RON la cramanoastra.ro sau 75 RON pe enotecadesavoya.ro.

2 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

  1. February 13, 2012 @ 22:53

    Ai uitat sa spui ca pe Vinshop.ro este doar 62RON fara comanda minima si cu transport grauit 🙂

    https://www.vinshop.ro/syrah-2009.html

  2. Pingback: Pinot Noir 2008, Nachbil | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*