Curs introductiv in cultura si civilizatia vinului la Enoteca Millesime (ep. 5)

Cea de-a cincea intalnire din cadrul Cursului introductiv in cultura si civilizatia vinului s-a desfasurat in urma cu doua saptamani, in seara zilei de luni 29 noiembrie la deja binecunoscutul sediu al Enotecii Millesime din Oradea. Intrucat aceasta intalnire avea sa incheie Cursul introductiv, tematica aleasa de catre prof. Dorin Popa, a fost una aparte.

Atat partea teoretica cat si cea practica au avut ca tema centrala vinurile speciale: de la prezentarea metodelor de vinificare si obtinere pana la analiza organoleptica cu care ne-am obisnuit pana acum. Le-am luat pe rand: vinul spumant, vinul de Porto, Xeres-ul spaniol, vinul de Madera, vinul fortifiat de Tokaj ajungand si la distilatul de vin: cognac, armagnac sau vinars. Practic, am inceput cu Rhein Extra Brut Rose produs de Cramele Halewood continuand cu un Porto Valdouro Tawny Port produs de Wiese & Krohn Sucrs Lda, ajungand si la vecinii de la Chateau Dietzl din Tokaj prezenti cu un Aszu 5 puttonyos, ca intr-un final sa revenim pe plaiurile noastre si sa inchidem seara cu un Vinars Jidvei VSOP.


Seara s-a incheiat cu inmanarea diplomelor de absolvire a Cursului introductiv precum si a unui pahar de degustare standardizat OIV, fiecaruia dintre participanti.

 

Adaugă un comentariu

*

*