Atat partea teoretica cat si cea practica au avut ca tema centrala vinurile speciale: de la prezentarea metodelor de vinificare si obtinere pana la analiza organoleptica cu care ne-am obisnuit pana acum. Le-am luat pe rand: vinul spumant, vinul de Porto, Xeres-ul spaniol, vinul de Madera, vinul fortifiat de Tokaj ajungand si la distilatul de vin: cognac, armagnac sau vinars. Practic, am inceput cu Rhein Extra Brut Rose produs de Cramele Halewood continuand cu un Porto Valdouro Tawny Port produs de Wiese & Krohn Sucrs Lda, ajungand si la vecinii de la Chateau Dietzl din Tokaj prezenti cu un Aszu 5 puttonyos, ca intr-un final sa revenim pe plaiurile noastre si sa inchidem seara cu un Vinars Jidvei VSOP.
Seara s-a incheiat cu inmanarea diplomelor de absolvire a Cursului introductiv precum si a unui pahar de degustare standardizat OIV, fiecaruia dintre participanti.