Curs introductiv in cultura si civilizatia vinului la Enoteca Millesime (ep. 4)

A patra intalnire din cadrul Cursului introductiv in cultura si civilizatia vinului s-a desfasurat in seara zilei de luni, 22 noiembrie, la sediul Enotecii Millesime. Dupa ce degustasem in ordine vinuri albe, rosii si roze, eram curios ce tipuri de vinuri vom intalni de aceasta data. Judecand dupa forma paharelor aranjate pe masa fiecarui cursant urma sa degustam deopotriva atat vinuri albe cat si vinuri rosii.

Partea teoretica a cursului s-a concentrat asupra mai multor aspecte prinvind servirea vinului precum si  asocierea cu prepartele culinare. Astfel au fost prezentate detalii legate de temperatura la care se servesc vinurile si ordinea de servire a vinurilor intr-o degustare. In ceea ce priveste asocierea cu preparatele culinare pe langa regula culorii: vin alb-carne alba, vin rosu-carne rosie au fost prezentate si exceptiile de la regula, precum si cateva sugestii.

Spre marea mea satisfactie tema principala a degustarii de vinuri pentru cea de-a patra lectie a fost cupajul. Asa cum ne-am obisnuit, gazdele noastre ne-au servit pe rand, pe parcursul a mai bine de doua ore cinci vinuri pe care aveam sa le analizam din punct de vedere organoleptic. In ordinea servirii acestea au fost Chateau Cotnari 2007 produs de Cotnari, Sauvignon Blanc si Feteasca Regala 2007 de la Casa de vinuri Negrini, Scurta Vineyard Viogner si Tamaioasa Romaneasca 2009 lansat de Cramele Halewood, Cuvee Ballada 2005 creat de Balla Geza de la Wine Princess si vedeta serii, care pe mine m-a cucerit: Cuvee Charlotte 2007, SERVE.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

  1. Pingback: Vinurile de exceptie de la SERVE la Enoteca Millesime | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*