Curs introductiv in cultura si civilizatia vinului la Enoteca Millesime (ep. 2)

A doua sedinta a Cursului introductiv in cultura si civilizatia vinului organizat de Enoteca Millesime si sustinut de prof. Dorin Popa s-a desfasurat in seara zilei de 8 noiembrie 2010 la sediul Centrului de cultura si civilizatie a vinului din strada Roman Ciorogariu nr. 49 din Oradea. Daca prima intalnire a avut un rol introductiv, iata ca de aceasta data am intrat in detalii si ne-am concentrat atentia asupra prezentarii si analizarii senzatiilor vizuale, olfactive si gustative cu care ne intalnim in timpul degustarii unui vin.


Intrucat cursul are in egala masura o latura teoretica cat si una practica, notiunile referitoare la culoare, miros si gust au fost evidentiate prin degustarea a cinci vinuri rosii. Materialul didactic a fost reprezentat de urmatoarele vinuri in aceasta ordine: Burgund Mare de la Wine Princess, Pinot Noir de la Domeniile Coroanei Segarcea, Merlot La Cetate si Feteasca Neagra Caloian de la Crama Oprisor si Cabernet Sauvignon Terra Romana de la SERVE Ceptura.

Fiecare vin a fost prezentat independent, fiind evidentiate caracteristicile soiului de struguri din care a fost vinificat precum si aromele primare specifice. Am degustat impreuna cu ceilalti colegi de curs cele cinci vinuri prezentate, notandu-le in functie de culoare, miros, gust, post-gust, la final acordand si o nota pentru impresia generala. Preferatul majoritatii s-a dovedit a fi Merlot La Cetate produs de Crama Oprisor, apreciat pentru modul in care aromele primare de zmeura sunt imbracate de cele secundare si colaterale de lemn, ciocolata, cacao si vanilie.

Adaugă un comentariu

*

*