Curs introductiv in cultura si civilizatia vinului la Enoteca Millesime (ep. 1)

Dupa cum aminteam intr-o postare anterioara, impreuna cu o mana de prieteni, am hotarat sa ducem la un alt nivel pasiunea noastra pentru vin si ne-am inscris la Cursul introductiv in cultura si civilizatia vinului organizat la Enoteca Millesime. Condus de catre prof. Dorin Popa, cursul e structurat in 5 sedinte, ce au loc saptamanal, in cadrul fiecarei sedinte fiind degustate 5 vinuri. 
Enoteca Millesime

Prima intalnire a avut loc pe 1 noiembrie si a avut, dupa cum era de asteptat, un rol cu adevarat introductiv in ceea ce inseamna cultura vinului. De-a lungul a mai bine de trei ore, am facut cunostinta cu istoria vinului, cu Lumea Veche si Lumea Noua, cu sistemele de clasificare a vinurilor dar si cu pasii ce trebuie urmati in degustarea unui vin. Toate aceste notiuni teoretice au fost intercalate cu aplicatii practice: degustarea unui spumant si a patru vinuri albe. Astfel, seara a inceput cu un Rhein Extra Brut Imperial produs la Pivnitele Azuga de Cramele Halewood, urmat de o Feteasca Alba 2008 de la Crama Basilescu si de un Sauvignon Blanc V de la Cramele Recas. Am continuat cu un Chardonnay Sole 2009 de la Cramele Recas, iar la final desertul a fost reprezentat de o Tamaioasa Romaneasca 2008 de la Crama Basilescu. Pentru fiecare din cele patru vinuri degustate au fost prezentate soiurile de struguri din care au fost produse, punandu-se in evidenta caracteristicile tipicitatii de soi ce se regasesc in aceste vinuri.
Din pacate nu am facut fotografii insa acest lucru nu se va mai intampla pe viitor.

Adaugă un comentariu

*

*