Cabernet Sauvingnon – Syrah Reserva 2005, Misiones De Rengo

In ciuda faptului ca am o anumita atractie pentru traditie si istorie, in ceea ce priveste vinurile nu sunt un sustinator devotat al Lumii Vechi. Din contra, apreciez destul de multe vinuri realizate in Lumea Noua. Cupajul de Cabernet Sauvignon si Syrah (sau viceversa), impus pe piata in urma cu zeci de ani de catre australieni, e unul dintre vinurile din Lumea Noua care imi plac. Australienii sunt creditati pentru introducerea acestui cupaj, insa asta nu i-a oprit si pe altii sa incerce, vinuri interesante fiind obtinute din mariajul Cabernet Sauvignon-ului cu Syrah-ul si in California, Chile sau Argentina.

Misiones De Rengo nu mai e de mult un nume nou pentru iubitorii de vin din Romania, vinurile producatorul chilian fiind importate si distribuite de Vino Vero atat in magazinele de specialitate cat si in retail din 2006. In Oradea, intrega oferta de vinuri Misiones De Rengo se gaseste la magazinul Vinexpert, de pe strada Avram Iancu, nr.1. Dupa ce am incercat aproape toata gama varietal a producatorului sud-american am trecut la nivelul superior: reserva. Am deschis sticla de Cabernet Sauvignon – Syrah Reserva 2005 in compania catorva prieteni adunati in jurul unei mese aniversare. Dupa ce l-am lasat sa respire in decantor timp de o ora  l-am servit comesenilor. Vinul si-a exprimat caracterul extractiv neferindu-se sa-si arate cu mandrie formele voluptoase inca din pahar.

Mirosul e un amestec intens de arome scapate din camara bunicii: gem de coacaze negre, sirop de mure, dulceata de capsuni, la care se adauga placerile vinovate venite din Lumea Noua: ciocolata, cacao si condimente iuti. Caracterul explosiv, caracteristic Cabernet Sauvingnon-ului a continuat si in gust, unde dupa o intrare in forta, si-a etalat corpolenta ca mai apoi sa-si dezveleasca taninurile catifelate. Finalul lung si condimentat, specific Syrah-ului, lasa in gura o senzatie dulceaga.

Nu stiu in ce masura se mai gaseste in magazinele de specialitate varianta din 2005 a acestui vin, insa el ar trebui consumat cat se poate de repede, fiind in perioada sa de maxima expresivitate. La cat a costat, 34 RON, e canditatul pentru pozitia suprema a raportului calitate-pret din HoReCa.

Adaugă un comentariu

*

*