Rezumat de toamna

A trecut mai bine de o luna de zile de la ultima mea postare pe acest blog. Nu, nu am abandonat aceasta preocupare specific duminicala si nici nu am renuntat la a degusta vin. Altele sunt motivele pauzei mele, insa despre ele voi povesti la momentul potrivit. Nu am stat departe de vin in ultima perioada, ba mai mult, in acest rastimp am avut ocazia de a ma fi implicat ceva mai mult in relatia dintre oameni si vin. 

In urma cu 3 saptamani am avut onoarea de a face cunostinta in cadrul unui eveniment organizat la Enoteca Millesime cu vinurile slovene Santomas dar si cu cei care le produc: familia Glavina. Notele de degustare si fotografiile aferente vor ajunge in curand pe blog.

Apoi, am pus la cale prima intalnire a bloggerilor de vin, din Romania. Evenimentul s-a desfasurat in urma cu o saptmana la Pivnitele Rhein de la Azuga, proprietate a Cramelor Halewood si i-a adunat sub acelasi tavan al pivnitei pe urmatorii bloggeri de vin: Mona Arsulescu, George Mitea, Ciprian Haret, Vali Zestrean si Razvan Avram. Din nefericire, nu am putut fi prezent la aceasta prima intalnire a bloggerilor de vin datorita unui incident desfasurat cu cateva zile inainte de eveniment: ruptura completa a tendonuluii achilian stang. Boala de sportiv, ce se trateaza cu interventie chirurgicala relativ simpla si recuperare post-operatorie de durata. Oare m-or fi ajuns din urma gandurile negre ale celor de la ONIV sau Wine Princess? In fine, surse sigure mi-au confirmat ca evenimentul a fost o reusita, gazdele co-organizatoare (o mana sus pentru Diana si Alfred Binder!) fiind la inaltime, iar participantii cum nu se poate mai multumiti. In plus adunarea bloggerilor a decretat ca la anu’ tre’ sa repetam isprava!

Tot incercand sa aduc oamenii mai aproape de vin am reusit sa adun laolalta cativa prieteni, alaturi de care sa participam la un Curs introductiv in Cultura si Civilizatie a Vinului sustinut de Dorin Popa si organizat de Enoteca Millesime. Despre ce degustam si invatam la curs urmeaza sa scriu pe blog. Prima intalnire are loc maine, 1 noiembrie.

Adaugă un comentariu

*

*