Feteasca Alba Ancestral 2009, Crama Basilescu

Despre cum am intrat in posesia sticlei de Feteasca Alba Ancestral 2009 de la Crama Basilescu am povestit cu ceva timp in urma in cadrul post-ului Uva uvam vivendo varia fit. Respectivul dicton latin e inspritionat foarte fin pe toate etichetele sticlelor de vin produse de Crama Basilescu.

Feteasca Alba 2009, Crama Basilescu

Nu era intaia oara cand ma intalneam cu Feteasca Alba Ancestral 2009 de la Crama Basilescu, vin pe care l-am degustat alaturi de un grup de prieteni duminica dupa-amiaza. Prima intalnire avusese loc in luna iunie cu ocazia prezentarii noilor vinuri de la Crama Basilescu la Enoteca Millesime. Atunci mi-a lasat o impresie placuta, de vin curat, cinstit si proaspat. Ca o fata de la tara.

Iata ca duminica am avut ocazia de a sta de vorba pe indelete cu aceasta Feteasca Alba si de a o prezenta si altor iubitori de vin. Nu i-a luat prea mult pentru a ajunge in centrul atentiei. Aromele de citrice secondate de cele florale (de flori de tei, flori de camp si flori de vita) precum si un nivel ridicat de glicerol si o aciditate bine integrata au facut ca aceasta Feteasca Alba sa se bucure de admiratia celor ce o degustau. Un vin corect, popular, fara aere de vedeta. Ca o fata de la tara.

Adaugă un comentariu

*

*