In urma cu doua luni am daruit unor cunostinte, aflati in trecere prin Oradea in cadrul celei mai mari aventuri a vietii lor (www.thefamilywithoutborders.com) o sticla din proaspatul lansat Merlot Rapsod. Ne-am imprietenit pe parcusul unui week-end si am simtit ca respectivul gest a fost ceva natural: “It was the right thing to do”. Sambata trecuta, dupa ce am povestit despre vin si industria vinului mai bine de o ora, am primit din partea Andreeei Duminicioiu, manager al magazinului Origine, o sticla de Enira Reserva 2006. Mistic, cred ca Rapsod-ul lui Mihail Rotenberg, ce si-a gasit rostul in cadrul unei cine, undeva dincolo de Prut, s-a reincarnat intr-un vin mai bun si s-a intors ca Enira Reserva 2006 a lui Marc Dworkin.
In pahar, vinul se prezinta elegant avand o culoare densa, rubinie, cu picioare lenese si lungi. Primul nas e puternic fructat, punctand inca de la inceput stilul de vinificatie caracterisc Lumii Noi. Aroma dominanta e cea de dulceata de capsuni, completata de coacaze negre, curmale si stafide. Obtinut prin cupajarea a patru vinuri: Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah si Petit Verdot, vinul a stat la maturat in baric timp de 18 luni, si a imprumutat de la stejar aromele de lemn, condimente si vanilie. In gura, taninurile catifelate mangaie palatul, incalzind gura si pregatind-o pentru finalul picant, cu aroma de piper si note amarui de nuci verzi. Postgustul e unul mediu si asta e cred ca e singurul lucru pe care as putea sa-l reprosez acestui vin.
Se gaseste in magazinele de specialitate din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Constanta sau Brasov in intervalul de pret: 80 – 105 RON.
Pingback: Enira 2006, Bessa Valley | Printre Vinuri
Pingback: Merlot Alira 2009, WineRo | Printre Vinuri